Een nieuw stadsfestival in Gent: NO(W)WORRIES

Nu er in deze tijden steeds minder mogelijk lijkt, bundelen zes Gentse cultuurhuizen de krachten voor een uniek stadsfestival: NO(W)WORRIES. Samen presenteren we een ambitieus én genereus programma dat ontsnappingsroutes biedt uit de puinhoop waarin we met z’n allen zijn beland. Verwacht engagement, samenwerking en nieuwe perspectieven op een geweldig onzekere toekomst.

Wat is er te zien?

NO(W)WORRIES presenteert kersvers podiumwerk van spannende makers zoals Simon Allemeersch, Luanda Casella, Jozefien Mombaerts, Kim Noble, Mohamed Toukabri en Bryana Fritz, die een verrassende blik op onze nieuwe wereld bieden. Verschillende projecten verlaten de black box. Zo palmt Kubra Khademi, in samenwerking met vluchtelingen, de straten van Gent in. David Weber-Krebs en Sarah Vanhee presenteren publicaties die ons dwingen het heden in vraag te stellen en naar de toekomst te kijken. Julian Hetzel vraagt bij de ingang van zijn parcours ons blinde vertrouwen. Anna Boghiguian opent een nieuwe expo waarin ze de condition humaine observeert, in werken die even poëtisch als politiek zijn. 

Bij NO(W)WORRIES staat gastvrijheid centraal. Laten we er dus een festival van maken waar we leren hoe we opnieuw samen kunnen komen in een veilige en warme omgeving. Samen met het publiek, de artiesten, de partners en de ploeg maken we van NO(W)WORRIES een plek waar ruimte is voor hoop, geluk, inspiratie en woede.

NO(W)WORRIES is een samenwerking tussen CAMPO, KOPERGIETERY, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen, S.M.A.K. en Kunstencentrum Vooruit.

Bekijk het volledige programma

Night Shift

Gouvernement strijkt met zijn interdisciplinair presentatieplatform Night Shift opnieuw neer in Gent en palmt dit keer het imposante gebouw van Opera Ballet Vlaanderen in. Na spraakmakende voorlopers in Beursschouwburg, De Studio en Vooruit sluit Night Shift nu de eerste editie van het stadsfestival NO(W)WORRIES af. 

Zeven collectieven uit verschillende disciplines en een groep muzikanten van Opera Ballet Vlaanderen leggen hun hebben en houden op tafel en vinden zichzelf opnieuw uit in dit groots gelegenheidscollectief. Ze doen dat niet zoals gebruikelijk op de scène, maar wel in een scenografie van Decoratelier / Jozef Wouters doorheen het gebouw. Zo ontstaan er veranderlijke speelruimtes voor uiteenlopende en uitdagende artistieke projecten. 

Kaartjes voor Night Shift zijn te koop vanaf 1 oktober.

Meer over Night Shift

Tips van onze collega's

Julian Hetzel -Mount Average

Kunst en politiek staan centraal in deze meeslepende ervaring over het verlies van controle, leiderschap en macht.

28-31 okt | Campo Victoria

 

Luanda Casella - Killjoy Quiz

De gezellige voorspelbaarheid van een televisiequiz maakt gaandeweg plaats voor een veel pittiger denkoefening.

28-31 okt | NTGent Minnemeers

 

Jozefien Mombaerts - Een Pleidooi voor Zelfmoord

Over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil leven en tegelijk in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood.

30 okt - 7 nov | KG RABOT
 

Anna Boghiguian - Expo

Kunstenaar Anna Boghiguian onderzoekt Gent aan de hand van de materialen die de geschiedenis en de symboliek van de stad bepaalden.

30 okt - 21 feb | S.M.A.K.
 

Bryana Fritz - Submission Submission

Danser-dichter Bryana Fritz portretteert vier heiligen in een collage van desktop art, performance-met-tong, feministische riot grrl-muziek en middeleeuwse literatuur.

28-29 okt | Minard

 

 

In loving memory of Frie Leysen