Ontdek de vorige Bach Studies van Benjamin Millepied

Voor het eerst ooit maakt de beroemde sterchoreograaf Benjamin Millepied een avondvullend ballet. In Bach Studies gaat Millepied aan de slag met een van zijn favoriete componisten. Maar hoe zal dat eruit zien?

Benjamin Millepied is een van de meest gerenommeerde choreografen van het moment. Na vele choreografieën voor onder andere het New York City Ballet, Le ballet de l'Opéra national de Paris en zijn eigen gezelschap L.A. Dance Project maakt hij eindelijk zijn eerste avondvullende werk. En dat doet hij voor niemand minder dan Ballet Vlaanderen.

In zijn Bach Studies maakt Millepied een choreografie op verschillende iconische werken van Johann Sebastian Bach. Millepied is al langer gefascineerd door het werk van de grootmeester. Zo maakte hij in het verleden al losse choreografieën op zijn muziek.

In deze spectaculaire video's voor Dom Pérignon zet hij telkens één danser-choreograaf in the picture. Een ideaal voorsmaakje voor Bach Studies!

Wat is nu het grote verschil tussen deze voorproefjes en het werk Bach Studies dat Millepied bij ons maakt? Millepied legt het zelf uit:

"In deze video's kwam de dans nog veel meer voort uit een heel directe lichamelijke reactie, uit mijn eerste gevoel bij de sfeer en dynamiek. Gewoon, léven in de muziek. Voor de Bach Studies voor Ballet Vlaanderen ben ik echt diep in de materie, de muzikale architectuur van Bach gedoken. Nu ga ik kijken hoe ik aan alle structuren uit Bachs werk een fysieke vertaling kan geven. We zoeken nu naar wat die complexe structuren en verschillende stemmen in dans betekenen: in bewegingen in de ruimte, afstanden enzovoort."

 

Nieuwsgierig naar Bach Studies?

Je kan Bach Studies bewonderen in Antwerpen van 19 tot 26 mei, en in Gent van 2 tot 9 juni.

Ik kom naar Bach Studies


Meer over Bach Studies