Ontdek onze intromaanden: de ideale kennismaking met opera & ballet

In maart en april staan er vier instapklare voorstellingen op ons programma. Elk op hun manier bekijken de makers het opera- of balletrepertoire met een kritische, frisse of grappige blik. Altijd al nieuwsgierig naar opera of ballet? Dan zijn deze voorstellingen de ideale gelegenheid om je eerste voetje bij ons binnen te zetten.

Bekijk ons aanbod, en kom het opera- en balletvirus opdoen!


De grootste operahits met dans: C(H)OEURS 2020

De greatest hits van opera-coryfeeën Verdi en Wagner vormen de ruggengraat van C(H)OEURS 2020. Choreograaf Alain Platel gebruikt de grootste koorwerken uit hun oeuvre voor een voorstelling die de spanning tussen het individu en de massa onderzoekt.

In tijden van klimaatmarsen en gele hesjes liggen Platels vragen op ieders lippen: wanneer slaat samenzijn om in kuddegedrag? Wat kun je als individu bereiken tegenover de massa? 

Dertien dansers wervelen samen met een volledig koor in een indrukwekkende choreografie van afstoten en aantrekken. Met C(H)OEURS 2020 krijg je het beste van de opera- én balletwereld gepresenteerd. Twee voor de prijs van één!

Ik kom naar C(H)OEURS 2020

Mozart in een nieuw jasje: DEDAPONTETRILOGIE

Le nozze di Figaro. Don Giovanni. Così fan tutte. Namen als klokken voor de echte operakenner. Maar ook wie er nog nooit van hoorde, krijgt metDEDAPONTETRILOGIE de gedroomde instap voorgeschoteld. 

De drie delen van deze trilogie wisselen af tussen zang en spel, tussen Italiaans en Nederlands, en tussen opera en theater. De rode draad in alle voorstellingen: de liefde en haar komische bijwerkingen. 

Of je nu voor het eerst in aanraking komt met de wondere wereld van opera, of toe bent aan je zoveelste Don Giovanni, iedereen wacht een verse kennismaking met Mozarts meesterwerken. 

Ik kom naar DEDAPONTETRILOGIE

Opera en dans voor jong en oud: Rizoom!

Choreograaf Iris Bouche en componist Kobe Proesmans maken samen de woordeloze familievoorstelling Rizoom! Daarin onderzoekt een gemeenschap van dansers van allerlei leeftijden en achtergronden (professionals, amateurs en alles daartussen) hoe ze omgaat met verlies.

De muziek van Rizoom! wordt verzorgd door het pop- en kamerensemble The Colorist Orchestra, in een interessante samenwerking met muzikanten van het orkest van Opera Ballet Vlaanderen. Ze laten zich voor hun gloednieuwe compositie inspireren door de wondere wereld van opera.

Net zoals bij de dansers bezorgt die uitwisseling van verschillende achtergronden en stijlen Rizoom! een heel eigen feel. Ideaal voor jong en oud!

Ik kom naar Rizoom!

Zo klinkt de muziek van de toekomst: A Revue

Hoe kijken we binnen 2000 jaar terug op het muziekrepertoire? Dat is de centrale vraag in A Revue van de zelfverklaarde hofnar Benjamin Abel Meirhaeghe. Met een bont gezelschap van muzikanten, performers en dansers onderzoekt Meirhaeghe hoe de muziek van de toekomst zal klinken. Hoe zullen aardbewoners van de toekomst aan de slag gaan met componisten als Purcell, Vivaldi, Mozart of Puccini? Zullen ze nog een verschil zien tussen pop en klassiek?

In een bevreemdende, cabareteske constructie schakelt A Revue vlotjes tussen oud en nieuw. Verwacht een wonderlijke avond vol bruisende tableaus en muzikaal experiment à volonté!

Ik kom naar A Revue