Ontwerper Tim Van Steenbergen is weer in da house

De Belgische gerenommeerde modeontwerper Tim Van Steenbergen, gekend van zijn memorabele defilés, is terug in de ateliers bij Ballet Vlaanderen. Meteen ook zijn favoriete habitat:

Ik ben iemand die heel veel in het atelier zit. Ik hou daar gewoon van. Ik zeg nooit: hier is mijn tekening en ik kom wel terug als het op scène staat.

Van Steenbergen noemt zichzelf een ambachtsmens die graag bezig is met stof en materie. Na zijn opmerkelijk zwierige creaties voor Romeo & Julia van Slava Samodurov (seizoen 2013-2014), verdiepte hij zich dit keer in het universum van Ravel. Van Steenbergen ontwerpt decor en kostuums voor de nieuwe creaties van: Jeroen Verbruggen op de muziek van Ravels ballet Ma Mère L’Oye en van Sidi Larbi Cherkaoui’s Exhibition op Moesorgski’s Schilderijen uit een tentoonstelling in een orkestratie van Ravel. Best een hele uitdaging.

Tim pint zichzelf nooit meteen vast op één beeld. Hij maakt eerst een moodboard dat hij terugkoppelt naar de choreografen voor hij begint te tekenen. Zo vroeg Jeroen Verbruggen om veel wit in zijn op Fabiola geïnspireerde ballet, wat de ontwerper deed besluiten om kleur voor Cherkaoui's stuk te reserveren. De ontwerper ging vooral op zoek naar mogelijke linken die hij kon leggen tussen de werken… aan ons om ze te ontdekken!

Lees meer