Op de set…

Jonge filmmaker strikte Ballet Vlaanderen en Sidi Larbi Cherkaoui voor zijn debuutfilm 'Girl'.

Begin augustus was het zover voor de jonge filmmaker Lukas Dhont: dan gingen de opnames van zijn eerste langspeelfilm Girl van start. Dhont had eerder hoge ogen gegooid met twee kortfilms Corps Perdu (2012) en L’Infini (2014). 

Girl speelt zich af in de balletwereld en vertelt een confronterend en ontroerend verhaal over identiteit en gender. De film laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Daarvoor moet ze echter de tweestrijd tussen haar mannelijke biologie en haar vrouwelijke identiteit aangaan.

Voor de choreografie in de film deed Lukas beroep op choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Bovendien zijn een hele reeks jonge Vlaamse dansers van Ballet Vlaanderen te zien in de film: gekende gezichten Lara Fransen, Philipe LensBrent Daneels en Enrico Vanroose en de nieuwe Balletschool-stagiaire Tiemen Bormans. Ook danseres Fiona McGee, die het gezelschap verlaat, tekende present. Daarnaast kregen onze gastdansers Alain Honorez en Virginia Hendricksen een heuse rol toebedeeld en werkten ook de Balletschool en dansgezelschap Eastman mee.

Gezien het thema was ‘t Eilandje uiteraard één van de gedroomde locaties. Onze huisfotograaf Filip Van Roe maakte een mooie reportage van de making off.

We houden je op de hoogte wanneer Girl in de zalen komt...

Lees ook