Open doekje voor Redopapers-boekje

Opera Ballet Vlaanderen recycleert campagnemateriaal

Soms klikt het gewoon tussen mensen, tussen bedrijven, tussen werelden. En dat is zo het geval met Opera Ballet Vlaanderen en de meisjes van Redopapers. Linde en Tille zijn twee grafische vormgevers die drukwerk, in de breedste zin van het woord, een tweede leven geven. Toen we voorstelden om aan de slag te gaan met ons gerecycleerd promomateriaal, zagen ze dat meteen zitten.

Redopapers: “We waren al lang fan van de huisstijl van Opera Ballet Vlaanderen, dat maakt het enorm leuk om er nieuwe producten mee te ontwerpen. De posters met beelden van Toiletpaper magazine van vorig seizoen zijn gewaagd, met veel felle kleuren. Door de toevalligheden van het versnijden ontstonden er erg grappige beelden. Zo werden benen in spreidstand in het midden gekapt, of verscheen er nog net een tip van een dansschoen van De Notenkraker in de hoek van een pagina. Op de affiches van de schilderijen van Koen van den broek staat vaak erg felle typo. Dit gaf dan weer aan de zijkanten van de scheurblokken een mooi effect.”

Linde en Tille zetten over heel de lijn in op duurzaamheid. Ze doen niet alleen alles met de hand in hun ateliertje in Borgerhout, maar laten zich ook bijstaan door leerlingen van het buitengewoon onderwijs van KOCA die zo werkervaring opdoen. Het sociale aspect is belangrijk.

Het resultaat is ronduit super. Elk item is uniek en straalt een andere sfeer uit, van ongelooflijk felle prints tot zachte serene beelden. Alle boekjes en notitieblokjes zijn vanaf nu te koop aan onze bespreekbureaus in Antwerpen en Gent:

  • Notablokje (€6)
  • Schriftje met Japanse binding (€7)
  • Notepad (€10)
  • Schriftje met Singer-steek (€9)

Lees ook