Opera Ballet Vlaanderen annuleert alle voorstellingen tot 31/12

Vandaag nemen wij de moeilijke maar noodzakelijke beslissing om alle voorstellingen te annuleren tot 31 december van dit jaar. We doen dat in het besef dat de draagkracht van de zorg en ieders gezondheid nu absolute prioriteit moeten hebben.

Artistiek directeur Jan Vandenhouwe over die beslissing: 

“Gezien de onduidelijkheid over een einddatum van deze nieuwe maatregelen lijkt het ons niet haalbaar om na drie weken opnieuw voorstellingen te organiseren. Hoe graag we het ook zouden willen, het steeds opstarten zonder garantie en steeds terugschakelen is voor ons geen optie. Vandaar dat het ons beter lijkt om duidelijk de lijn door te trekken naar het einde van het jaar. We hebben alle begrip voor de extra maatregelen, maar laat ons nu het virus temmen en met een positieve blik kijken naar 2021 waar we hopelijk ons publiek opnieuw kunnen verwelkomen.”

We willen al onze medewerkers bedanken die de voorbije maanden ongelooflijk hard gewerkt hebben om onze voorstellingen covid-proof te maken en ons trouw publiek dat hen zo’n warm applaus gaf. Maar in de huidige omstandigheden is mensen live bijeen brengen jammer genoeg even niet meer aan de orde. We contacteren iedereen die al kaartjes kocht zo snel mogelijk. 

Dat wil niet zeggen dat we stilvallen. Of het nu live of vanop een afstand is, we laten ons publiek niet los. In onze videoperformances kun je blijven genieten van onze zangers, muzikanten en dansers. Met onze podcast De stemmen nemen we je mee op een audiotrip die toont dat er een opera in ieders leven zit. En zo staan er nog tal van andere initiatieven voor je klaar. 

Kunst geeft hoop. We blijven, al is het virtueel, dicht bij elkaar.
En we hopen dat we dat snel ook live weer kunnen.

#verbeeldingleeft


Zit je nog met vragen?