Opera Ballet Vlaanderen opent het OBV Café tijdens de kerstvakantie

Opera Ballet Vlaanderen opent in Antwerpen en Gent gedurende 9 dagen tijdens de kerstvakantie het OBV Café, een ontmoetingsplek voor al wie een hart voor cultuur heeft.

Welkom in het OBV Café

De berichtgeving over de verplichte sluiting van alle cultuurhuizen kwam aan als een mokerslag. Toch laten we de moed niet zakken. Zelfs als we geen voorstellingen mogen brengen, blijven we mensen verbinden en perspectief bieden. Daarom opent Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent gedurende 9 dagen tijdens de kerstvakantie het OBV Café, een ontmoetingsplek voor al wie een hart voor cultuur heeft, met een vleugje La bohème op de achtergrond.

Tegelijk is het een gelegenheid om even een blik in onze prachtige zalen te werpen en misschien een glimp op te vangen van de werkzaamheden achter de schermen. Want natuurlijk werken wij gewoon door om er vanaf februari weer helemaal te staan voor ons publiek.

Wie in de zwaar getroffen culturele sector aan de slag is, bieden we een gratis drankje aan. Iedereen die langskomt in het OBV Café, vragen we bovendien via een babbelbox of op krijtbord te laten weten wat cultuur voor hem of haar betekent. Kunst is wat ons menselijk maakt en dus broodnodig. Die waardering delen we met heel veel mensen. Daar zijn we van overtuigd.

Het OBV Café wordt dé plek om in alle veiligheid even te ontsnappen aan de eindejaarsdrukte in de Antwerpse en Gentse winkelstraten en hoopvol vooruit te blikken naar tijden waarin onze artiesten weer kunnen doen waar ze het beste in zijn: een publiek ontroeren en bewegen.

Praktisch

Het OBV Café is open in Opera Gent en Opera Antwerpen, telkens van 13u00 tot 18u00:

  • maandag 27 december t.e.m. donderdag 30 december
  • maandag 3 januari t.e.m. vrijdag 7 januari 

Indien de maatregelen het toelaten, zal er live muziek te horen zijn. 

We volgen de richtlijnen van de horeca: CST-ticket is dus verplicht, maximaal 6 personen per tafel en mondmaskers (behalve aan tafel).

We kijken uit naar jouw bezoek in het OBV Café. Tot dan!

Beeld: Annemie Augustijns