Opera Vlaanderen wint award voor Best Opera Company

In april 2019 sleepte Opera Vlaanderen de International Opera Award voor Best Opera Company in de wacht. Het was de vierde keer dat Opera Vlaanderen genomineerd was in deze categorie. “Een grote eer en een bekroning van tien jaar hard werken,” reageerde afscheidnemend artistiek directeur Aviel Cahn.

De andere genomineerden waren nochtans niet van de minsten: Opéra national de Paris, Theater an der Wien, Houston Grand Opera, Deutsche Oper am Rhein en Gothenburg Opera maakten ook kans op de award, maar Opera Vlaanderen ging uiteindelijk met de eer lopen. 

Artistiek directeur van 2010 tot 2019 Aviel Cahn nam de prijs in ontvangst:  

“Een grote eer en het resultaat van tien jaar hard werken door iedereen die bij ons huis betrokken is. Voor en achter de schermen, in de kantoren en de ateliers. Het is ook vooral een award voor hen. Deze award onderstreept nogmaals dat Opera Vlaanderen meespeelt aan de internationale top juist omdat we opera op een spannende en relevante, actuele manier brengen. Hopelijk inspireert deze prijs iedereen die net als wij geloven in de toekomst van het genre opera.”

Opera Vlaanderen is een welkome gast op de International Opera Awards, In het verleden werden Koor en het Symfonisch Orkest al regelmatig genomineerd en in 2014 won het huis een Award for Best Wagner Anniversary Production met Parsifal van Richard Wagner in een regie van Tatjana Gürbaca

Voor Aviel Cahn was het bovendien een mooi afscheidscadeau. Hij zet zijn carrière voort in Genève, waar hij algemeen directeur wordt van Le grand théâtre de Genève. Hij laat Opera Ballet Vlaanderen in de capabele handen van Jan Vandenhouwe. 

Een voorstelling meemaken?

We hebben een divers programma van opera's, balletten, concerten, jeugdvoorstellinge en alles daartussen. Ontdek het allemaal op ons programma-overzicht: 

Naar het programma