Promoties dansers bij Ballet Vlaanderen

Binnenkort vinden bij Ballet Vlaanderen de jaarlijkse audities plaats, en ook dit jaar was daar een enorm grote interesse voor. Tegelijkertijd maakt artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui graag volgende wijzigingen bekend.

Matt Foley en Claudio Cangialosi waren recent nog te zien in Jean-Christophe Maillot’s Faust als respectievelijk Mephistopheles en Faust. 

‘Allebei zijn ze bij ons bezig aan een bijzonder en opwindend parcours en ze hebben zich al bewezen in zeer uiteenlopende producties. Van Jean-Christophe Maillot’s Faust tot het werk van Crystal Pite of Édouard Lock eerder dit seizoen,’ aldus Sidi Larbi Cherkaoui. ‘Niet alleen hun veelzijdigheid maar ook hun generositeit als danser zijn bij elke voorstelling een cadeau voor het publiek. Ik ben zeer blij dat ik hen op hun avontuur als kunstenaar mag volgen en kan steunen. Dat geldt trouwens voor alle promoties dit seizoen die elk op hun unieke wijze bijdragen tot de enorme kwaliteit van dit huis.’

Op 3 en 4 maart vinden ook de jaarlijkse audities plaats, en dat andermaal onder grote belangstelling: er hebben zich bijna 500 dansers kandidaat gesteld. 

Lees ook: