Rebelse ba-rockster

Stefano Montanari dirigeert 'Agrippina'.

De eerste keer dat je de charismatische Stefano Montanari aan het werk ziet, kijk je even de ogen uit. Terwijl hij een wereldwijd geprezen barokdirigent is, heeft hij ook de uitstraling van een heuse rockster. Hij ziet er stoer uit, jeans of lederen broek, strak t-shirt over zijn gespierde lichaam en af en toe accessoires die ‘zware jongen’ schreeuwen. Als je hem dan ook nog op zijn motor weg ziet scheuren, is het plaatje compleet.

Montanari is het buitenbeetje van de barokscène en wat voor een. Hij is een duivelskunstenaar. Vooraleer Stefano zich lanceerde als dirigent, was hij al één van de belangrijkste barokviolisten van het moment en voor zijn opname van Corelli’s Vioolsonates, opus 5 won hij een Diapason d’Or. Maar wanneer hij besluit zich als dirigent op te werpen, maakt hij ook hiermee meteen furore en werd in geen tijd een veelgevraagd barokdirigent in de internationale operahuizen.

En dat fenomeen richt nu al zijn pijlen op onze Agrippina. De garantie voor vuurwerk op de bühne, maar net zo goed in de orkestbak!

Meer

Lees ook