18-19 | Satyagraha? Dat moet je gezien hebben

Satyagraha wordt dé voorstelling die je volgend jaar niet zal willen missen. Ben je niet zo bekend met de voorstelling? Of heb je nog munitie nodig om anderen te overtuigen? Met deze argumenten help je zelfs de grootste twijfelaars zo aan een kaartje!

1) De naam Philip Glass klinkt je als muziek in de oren

Toen we in 2015 Akhnaten speelden, was de reactie van het publiek overweldigend. Volgepakte zalen, wachtlijsten... Mensen kwamen van overal uit het buitenland om dit meesterwerk van Philip Glass te kunnen meemaken. 

Satyagraha in Theater Basel, 2017, (c) Koen Broos 

Ook Satyagraha, dat net zoals Akhnaten deel uitmaakt van Glass' Portrait-trilogie, is een minimalistisch meesterwerk om u tegen te zeggen. Voeg daar nog een regisseur als Sidi Larbi Cherkaoui aan toe, en je hebt gewoon een topaffiche. 

2) Je bent fan van de balletopera's van Sidi Larbi Cherkaoui

Heb je dit seizoen Pelléas et Mélisande gezien? Dan weet jij als geen ander dat Sidi Larbi Cherkaoui perfect aanvoelt hoe je een opera tot een hoger niveau kunt tillen met de toevoeging van dansers.

Heb je dit seizoen Pelléas et Mélisande gemist? Zorg dat je met Satyagraha dan zeker niet hetzelfde overkomt! Het zou zonde zijn om opnieuw een voorstelling van dit kaliber te mislopen... 

3) Het verhaal spreekt tot de verbeelding

In zijn Portrait-trilogie vertelt Philip Glass telkens het verhaal van iemand die de wereld veranderd hebben. In Satyagraha volgen we het leven van Mahatma Gandhi in zijn jaren in Zuid-Afrika, waar hij de leer ontwikkelt waar hij zo bekend om is geworden later.

Naast een prachtig spektakel wordt dit dus ook nog eens een leerrijke avond... Waar gaan we dat schrijven!


Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al! Je kan Satyagraha volgend jaar enkel in Gent zien, en dat van 18 november tot 2 december! Koop hieronder je tickets!