Sidi Larbi Cherkaoui uitgeroepen tot Choreograaf van het jaar

Het seizoen bij Opera Ballet Vlaanderen en Eastman start met een zeer positieve noot. Het Duitse vaktijdschrift Tanz, één van de meest gezaghebbende stemmen in de danswereld, vroeg aan 42 internationale recensenten wie voor hen dé choreograaf van 2017 is. Sidi Larbi Cherkaoui kreeg de meeste stemmen.

Het is al voor de derde keer in tien jaar tijd dat Cherkaoui door Tanz wordt uitgeroepen tot Choreograaf van het Jaar. Eerder gebeurde dat in 2008 en 2011. Ook een ander belangrijk Duits podiumtijdschrift, Die Deutsche Bühne, vindt Cherkaoui de belangrijkste choreograaf van het voorbije seizoen.

Een bijzonder fijne start waarin we in ons nieuwe seizoen met trots mogen uitpakken met diverse werken van de meester: L’Oiseau de Feu, Faun, Exhibition en Memento Mori. Bovendien tekent Sidi Larbi Cherkaoui, samen met Damien Jalet, voor de regie en choreografie van de opera Pelléas et Mélisande van Claude Debussy, waarvoor Marina Abramovic aan decor en concept bijdraagt.

Beeld uit Requiem, de choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui voor koor en dansers van Opera Ballet Vlaanderen, onderdeel van de voorstelling East (2016-2017) © Filip Van Roe

Lees meer

Lees ook