The Harvard Club of Belgium Awards eert Sidi Larbi Cherkaoui

De Harvard Club of Belgium heeft Sidi Larbi Cherkaoui bedacht met de Leaderships Prize 2016. Hiermee willen ze hem eren voor zijn uitzonderlijke internationale bijdrage die hij als danser en choreograaf heeft geleverd aan de podiumkunsten.

Omdat hij door zijn vernieuwend en grensdoorbrekend werk, dat niettemin een gevarieerd publiek weet te bekoren en geïnspireerd is door verschillende kunstenaars en culturen, niet alleen artistieke maar ook sociale bruggen bouwt. Mw. Salomé Cisnal de Ugarte, Voorzitter van de Harvard Club, noemde hem een enorme bron van inspiratie voor de huidige generatie moderne dansers, zowel in België als in de rest van de wereld.

De Leadership Prize werd vorige week woensdag (30/11) uitgereikt in het Théâtre du Vaudeville in Brussel. Tijdens de plechtigheid vond ook de Belgische première plaats van "I Fall for You", een duodans voor de nieuwe videoclip van de Franse zanger Woodkid in een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui en uitgevoerd door Sara Garbowski en Matt Foley, dansers bij Ballet Vlaanderen.

Sidi Larbi Cherkaoui neemt de Harvard Leaderships Prize in ontvangst

Artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui tijdens zijn ontvangstspeech

Lees meer