18-19 | Dit is waarom je naar Boléro moet komen

Ons volgend seizoen is gelanceerd en het is tijd om je kaartjes te kopen. Ben je zelf een eeuwige twijfelaar? Of heb je nog vrienden die je over de streep wil trekken? Wij helpen je even op weg met drie redenen waarom je zéker naar Boléro moet komen.

1) Fall: het huwelijk van Sidi Larbi Cherkaoui en Arvo Pärt

Dat Arvo Pärts minimalisme populair is in België, is geen geheim. Zo is zijn 'Spiegel im Spiegel' bijvoorbeeld al jaren terug te vinden in de hoogste regionen van de Klara Top 100. 

Met Fall maakte artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui een werk gebaseerd op de mystieke en zichzelf herhalende muziek van Pärt. Een choreografie over vallen en opstaan, over herrijzen, een krachtmeting met de zwaartekracht.

Er zijn jaarlijks niet veel kansen om een stuk van Cherkaoui te zien in België. Mis deze kans niet om Fall te zien, zeker als het gecombineerd wordt met... 

2) Het huzarenstukje in 'Boléro'

Met het wereldberoemde Boléro van Maurice Béjart zit je goed voor een individuele sportieve en artistieke prestatie van groot formaat. Een kwartier lang staat één solist in the picture, tot aan de extatische finale, dansend op een grote ronde tafel.

Voor de solist in kwestie een carrière-hoogtepunt, voor het publiek een fantastisch kijkstuk!

Wim Vanlessen in Boléro in 2015, (c) Filip Van Roe

Wim Vanlessen in Boléro in 2015, (c) Filip Van Roe

3) Chronicle pakt je bij je nekvel

Martha Graham, de moeder van de moderne dans, is niet per se bekend voor haar politiek geladen choreografieën.

Net daarom is haar Chronicle zo krachtig: een indrukwekkend statement tegen de Spaanse burgeroorlog en het opkomend fascisme in de jaren 30. Een legendarisch stuk dat toont dat moderne dans een perfect middel is om een boodschap over te brengen. 


Nog argumenten nodig?

Dat dachten we al!  Je kan Boléro volgend seizoen bewonderen in de Stadsschouwburg in Antwerpen van 25 januari tot 3 februari. Koop hieronder je tickets!

Lees ook