Update ivm heropening in januari

Als gevolg van het nieuwe Koninklijk Besluit kunnen we onze voorstellingen terug opstarten vanaf 12 januari.

Hoe ziet januari er uit?

Gisteren besliste de regering met een nieuw Koninklijk Besluit dat de cultuurhuizen hun deuren opnieuw kunnen openen, voorlopig voor 200 mensen. 
Maar natuurlijk zijn opera en ballet geen kunstvormen die je met een druk op de knop terug kan aanzetten. Toch zijn we blij dat we jullie vanaf 12 januari terug volop zullen kunnen ontvangen: 

 • Op 12 januari heropenen we in Gent met de voorstellingen van het VONK-project Liebestod, een bijzondere voorstelling rond het iconische fragment uit Wagners Tristan und Isolde.
 • Het is spijtig genoeg om technische redenen niet haalbaar om alle 7 voorstellingen van La bohème in Gent nog op de scène te brengen. De nieuwe voorstellingsdata voor La bohème in Gent worden 14, 15, 16 en 18 januari. 
 • Voorstellingen in Antwerpen van Noetic/Le Sacre du printemps worden geannuleerd. Een aantal cruciale mensen binnen het productieteam zijn besmet met het coronavirus. Concreet gaat het om de voorstellingen van vrijdag 21 januari tot en met zondag 30 januari in theater ‘t Eilandje in Antwerpen. De voorstellingen in Opera Gent vanaf zondag 6 februari gaan door zoals gepland. Alle tickethouders worden vanaf maandag 17 januari persoonlijk gecontacteerd.


 

Praktisch

Omdat we sowieso voor een veel kleinere capactiteit zullen kunnen spelen in januari dan het aantal tickets dat al was verkocht (voorlopig 200 personen per voorstelling), betalen we eerst al wie al kaartjes had voor één van de voorstellingen gewoon terug. 

 • Als je je wijze van terugbetaling nog niet hebt opgegeven, doe dat dan alsjeblief alsnog voor 31 december via de link in de mail die we erover stuurden. Of neem even contact op met ons bespreekbureau via 070 22 02 02 of via info@operaballet.be
 • De nieuwe kaartverkoop voor de voorstellingen in januari start op donderdag 6 januari en verloopt in 3 fasen: 
  • op donderdag 6 januari om 10u opent de verkoop voor iedereen die Vriend of abonnee is
  • op donderdag 6 januari om 20u opent dan de verkoop voor iedereen die al kaartjes had voor één van de voorstellingen
  • op vrijdag 7 januari om 14u opent de kaartverkoop voor alle anderen 

Uiteraard hopen we dat in de komende weken ook het principe van de proportionaliteit zijn intrede zal doen, zodat we meer mensen op een veilige manier kunnen onvangen in onze zalen.