Update omtrent de nieuwe coronamaatregelen

Sinds de nieuwe maatregelen van vrijdag 3 december, heb je vast vragen over jouw abonnement of ticket(s). We lijsten hier alles even voor je op.

Wat verandert er?

Na de beslissingen van het overlegcomité van afgelopen vrijdag moet ook Opera Ballet Vlaanderen vanaf nu tot nader order de capaciteit terugbrengen tot maximaal 200 personen per voorstelling. 

Hoewel dat een enorme financiële aderlating betekent, vinden we het belangrijk om toch voor ons publiek te blijven spelen, want dat blijft onze reden van bestaan. Onze artiesten staan dus paraat om vanaf vrijdag 10 december La bohème in Antwerpen twaalf keer op de planken te brengen. 

Praktisch is dit natuurlijk een huzarenstuk: er waren al meer dan 7.600 kaartjes de deur uit, die we nu tot 2.400 moeten reduceren. We hebben voor de volgende oplossing gekozen: we betalen de kaartjes die je kocht sowieso terug. 

Dat gebeurt automatisch voor wie online betaalde via onze website, zoniet word je gecontacteerd per e-mail. Zelf contact opnemen met het bespreekbureau hoeft dus niet.

Hoe zal de ticketverkoop verlopen?

Hierna starten we de kaartverkoop voor de Antwerpse voorstellingsreeks opnieuw op, in drie stappen: 

  • Wie abonnee of Vriend is, kan nieuwe kaartjes bestellen vanaf woensdag 8 december om 10 uur via www.operaballet.be. Log eerst in via de ‘login’ helemaal bovenaan rechts op de website, daarna zullen de voorstellingen beschikbaar zijn op de detailpagina van La bohème. 
  • Wie al losse kaartjes kocht, kan bestellen vanaf woensdag 8 december om 20 uur. Ook hiervoor moet je eerst inloggen op onze website. 
  • De rest van de kaartjes gaat in de vrije verkoop vanaf donderdag 9 december om 14 uur. 
  • Omdat de capaciteit zo beperkt is, zijn er maar twee prijscategorieën en liggen de prijzen ook hoger. Het is financieel de enig haalbare manier voor ons om in deze omstandigheden de voorstellingen toch nog voor een live publiek te kunnen brengen. 

We danken iedereen alvast voor het geduld en het begrip.


Verder blijven we de overige maatregelen hanteren, zodat alle voorstellingen in een veilige setting gebeuren.

Lees hier een overzicht van alle maatregelen in onze gebouwen