#verbeeldingleeft: de komende maanden bij Opera Ballet Vlaanderen

Normaal gezien was onze seizoensbrochure 2020/2021 al op je mat gevallen. Zoals je misschien al vermoedde, zal dat voorlopig niet gebeuren. Maar niet getreurd: we werken aan alternatieven, zowel virtueel als live, om opera en ballet dicht bij jou te brengen.

Najaar 2020: change of plans

Door de impact van het coronavirus, en het feit dat onze voorstellingen al lang op voorhand worden opgestart, moeten we onze plannen voor het najaar van 2020 volledig herbekijken. Dat betekent dat we geen grote opera’s en balletten kunnen spelen tot eind 2020. 

We maken dus ook voorlopig geen nieuw seizoen bekend. We willen jullie enkel een seizoen kunnen presenteren als we zekerheid hebben, en momenteel is alles nog aan te veel veranderingen onderhevig.

Dat wil niet zeggen dat we stilzitten. Integendeel. Onder de noemer #verbeeldingleeft verkennen we allerlei manieren om onszelf heruit te vinden om jullie de schoonheid van opera en ballet te blijven brengen.

Alternatieve programmering: #verbeeldingleeft

Zo lanceren we een reeks videoperformances, gecureerd door onze artistiek directeurs Jan Vandenhouwe en Sidi Larbi Cherkaoui. Zij engageren choreografen en regisseurs uit binnen- en buitenland om met onze zangers, dansers en musici aan de slag te gaan. Elke paar weken presenteren we zo een een miniatuurkunstwerkje, dat de brug slaat tussen zang, dans en muziek. De aftrap geven we met een performance van onze principal danser Matt Foley en onze concertmeester Kristie Su.

Ontdek hier al onze videoperformances

We werken tegelijk aan een gloednieuwe podcastserie, die we jullie in de zomer hopen te presenteren. We onderzoeken ook de mogelijkheid om openluchtvoorstellingen te doen en voorstellingen met kleinere bezettingen.

We kunnen niets beloven, maar we onderzoeken wat er kan. Blijf ons dus goed in de gaten houden - er is vanalles op komst.

Heb je praktische vragen over tickets, voorstellingen, of het nieuwe seizoen? Je vindt het antwoord in onze Veelgestelde Vragen!