Vlaamse Cathy Van Roy brengt Korngold-concert

en… is de understudy voor 'Heliane', alias Ausrine Stundyte.

Wie al even op talent van bij ons zat te wachten, mag op 5 (Gent) en 22 oktober (Antwerpen), beslist Salon Korngold niet missen. Een programma met liederen en pianomuziek van Erich Wolfgang Korngold en Alban Berg, waarbij je kan genieten van de vertolking van de jonge sopraan Cathy Van Roy.

Cathy studeerde in 2011 met grote onderscheiding af aan de “School of Arts”, waar ze gecoacht werd door Marcos Pujol en Gidon Saks. Sindsdien was ze te zien in operaproducties en concerten:  bij de Opera de Dijon, de Opera du Rhin, de Händelvereniging Nederland…

Ze noemt zichzelf nochtans eerder een rock-chick dan een diva, al was dit naar aanleiding van haar verschijnen in Gütterdammerung, een film van Bjorn Tagemose, die deels rockshow, deels een cinematografische ervaring is, met rockiconen als Iggi Pop en Grace Jones.

De voorbije maand was Cathy dus trouw op post als de schaduw van Ausrine Stundyte. Ze volgde alle repetities van Das Wunder der Heliane en is klaar voor de moeilijke titelrol, moest Ausrine uitvallen. Een understudy is eerder uitzondering dan de regel.

Cathy aan het werk

Als alles goed gaat, hoeft Cathy niet in te vallen tijdens de voorstellingen van Das Wunder der Heliane. Toch genieten van Cathy’s talent? Dat kan: je hoort haar aan het werk tijdens het Korngold-middagconcert én tijdens de muzikale introductie op Das Wunder der Heliane.

  • vr 8 september 12:00u-13:00u, Opera Gent: muzikale introductie voor Das Wunder der Heliane (gratis activiteit) + aansluitend bijwonen van de namiddagrepetitie
  • do 5 oktober 12:30u, Opera Antwerpen: middagconcert Salon Korngold
  • zo 22 oktober 15:00u, Opera Gent; middagconcert Salon Korngold

Lees ook