Vrienden overhandigen cheque aan Opera Ballet Vlaanderen

De Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen zijn meer dan 600 enthousiaste ambassadeurs. Jaarlijks schenken zij een aanzienlijk bedrag voor de werking van onze organisatie, die we vooral gebruiken voor het ontplooien van jong talent.

De Vrienden doen doorheen het jaar een mix van activiteiten rond onze concerten, opera- en balletproducties, naast reizen in binnen- en buitenland. Elk jaar maken ze een een aanzienlijk bedrag over aan onze artistieke werking, dat voortkomt uit het lidgeld en opbrengsten uit activiteiten van het afgelopen jaar, in combinatie met de giften die individuele Vrienden nog rechtstreeks doen aan Opera Ballet Vlaanderen.

Afgelopen zaterdag, na afloop van het Rossini-gala ter ere van Alberto Zedda (die ook bij de Vrienden erg geliefd was) in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, maakten we bekend om welk bedrag het ging voor het jaar 2017. 

Ria Schellens, voorzitster van de Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen, mocht afgelopen zaterdag, een cheque van maar liefst 130.000 EUR (een nieuw recordbedrag) overhandigen aan André Gantman (voorzitter van de Raad van Bestuur van Opera Ballet Vlaanderen) en Bart Van der Roost (algemeen directeur). 

In haar speech sprak Ria over de waardering van de Vrienden voor ons huis en onze producties, en benadrukte ze nog eens dat de Vrienden met hun bijdrage vooral de ontwikkeling van jong talent een heel warm hart toedragen, met o.a. het Jong Ensemble van Opera Vlaanderen (dit seizoen gevormd door Markus Suihkonen, Denzil Delaere en Anat Edri) en de stageplaatsen voor dansers van de balletschool (in 2017-2018 zijn dat Tiemen Bormans en Anaïs De Caster). 

Opera Ballet Vlaanderen wil graag elke individuele Vriend danken voor zijn bijdrage aan dat recordbedrag en hoopt uiteraard dat komend jaar nog meer mensen via een Vriendenlidmaatschap hun warme hart voor ons huis in de verf willen zetten. 

Lees ook