Waarom La Juive de perfecte eerste opera is

Goed onthaald in de pers, een begrijpelijke voorstelling en een avond met alles erop eraan: als je opera eens wil uitproberen, is de opera La Juive een goede start!

Omdat het een leesbare voorstelling is

Schrik dat de opera te ingewikkeld zou zijn? De regisseur van La Juive, Peter Konwitschny, heeft de originele voorstelling net heel hard gestroomlijnd, zodat je het verhaal gemakkelijker kunt volgen. Zo schrapte hij zelfs een volledig stuk uit de opera.

Konwitschny maakte dus een gebalde voorstelling, die je echt helemaal binnentrekt in de persoonlijke tragedie van de hoofdpersonages Rachel en Eléazar. De vorige keer dat zijn La Juive bij ons stond, kreeg hij zelfs de prestigieuze FAUST-prijs voor beste regie van 2016

 

 

Omdat het een opera is met alles erop en eraan

La Juive is wat we noemen een grand opéra. Dat is een type opera dat uitblinkt in grootschaligheid: spectaculaire koorscènes, intieme solo's, prachtige aria’s… Kortom: een avond die alles uit de kast haalt. 

De componist Jacques Fromental Halévy was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het genre: de muziek alleen al is één overweldigende trip. Als je nog nooit naar een opera geweest bent, zal de muzikale wervelwind La Juive je gegarandeerd overrompelen!

 

 

Omdat je de pers gelooft

La Juive stond in 2015 al eens op onze planken, en werd toen geroemd als een schitterende voorstelling. Dit zei de pers er toen over:

Konwitschny zet deze weerzinwekkende explosie van intolerantie urenlang op scherp

Une production brillante et engagée

'La Juive' maakt ook zonder incidenten indruk

Politieke opera bruskeert niet maar charmeert des te meer ****

 

Krijg je zin in La Juive? Maak van je eerste operabezoek een geweldige avond: de voorstelling speelt van 10 tot 21 maart in Opera Antwerpen, en van 29 maart tot 6 april in Opera Gent.

Naar de voorstelling


Lees ook: