Wegwijs in 50 jaar Ballet Vlaanderen

Onze danscompagnie bestaat dit seizoen 50 jaar - en dat moet gevierd worden. Er staat een hele rits activiteiten op het programma. Hieronder vind je een handig overzichtje van wat er allemaal te gebeuren staat.


BRABANTS / CHERKAOUI (balletvoorstelling)

We openen dit jubileumseizoen met twee boegbeelden van vroeger en nu. Van huidig artistiek directeur ballet Sidi Larbi Cherkaoui krijg je het geëngageerde Mea Culpa te zien. Daarnaast brengen we ook het bekendste werk van de oprichtster van Ballet Vlaanderen, Jeanne Brabants. Haar Cantus Firmus uit 1968 vormt een mooi duo met Cherkaoui's hedendaags theatraal werk. 

Benieuwd? Hier zijn drie goede redenen om naar Brabants / Cherkaoui te komen

OPERA ANTWERPEN
20/10 - 3/11
OPERA GENT 
7/11 - 13/11

Ik wil naar Brabants / Cherkaoui

50 JAAR BALLET VLAANDEREN (boekpublicatie)

Vijftig jaar Ballet Vlaanderen, dat betekent een eindeloze bron aan choreografieën, artistieke beslissingen en anekdotes. Die hebben we samengevat in een omvangrijk boek. Onder redactie van Koen Bollen en Staf Vos worden in Vijftig jaar Ballet Vlaanderen - van Jeanne Brabants tot Sidi Larbi Cherkaoui alle artistieke directeuren belicht en de impact die zij maakten op de compagnie.

Het boek is verkrijgbaar aan de bespreekbureaus in Antwerpen vanaf 2 november en Gent vanaf 9 november.

LEVE BALLET VLAANDEREN! (lezingenreeks)

Dansspecialisten ter lande - verenigt u! In een uitgebreide lezingenreeks brengen we de boeiende artistieke geschiedenis van Ballet Vlaanderen in kaart. Aan de hand van heel wat beeldmateriaal en getuigenissen wekken we die bijzondere geschiedenis opnieuw tot leven.

OPERA ANTWERPEN
25/11, 2/12 en 9/12 (drie avonden)

Ik wil naar de lezingenreeks

CHOREOLAB #14 (balletvoorstelling)

In Choreolab krijgen onze dansers een podium om je hun eigen choreografieën te tonen. Ze leren zichzelf of hun collega's een zelfbedachte choreografie aan - en dat met de rijke geschiedenis van Ballet Vlaanderen als inspiratiebron.

THEATER 'T EILANDJE ANTWERPEN
14/12 - 22/12

Ik wil naar Choreolab #14

KOSTUUMPARADE

Kom op de vijfde editie van Dag van de Dans onze kostuumparade bewonderen in de twee thuissteden van Opera Ballet Vlaanderen: Antwerpen en Gent. Het wandeltraject - tentoongesteld in etalages en andere publieke ruimten - geeft een overzicht van de geweldige kostuums die grote ontwerpers uit de internationale mode-industrie voor ons ontwierpen, maar ook kostuums die een erg persoonlijk verhaal vertellen over onze huidige dansers.

ANTWERPEN EN GENT - locaties nog te bepalen
25/4