"Sterrencast in een eersteklas Werther": de pers over Werther

De laatste live stream van het huis vooraleer de horeca terug mocht opengaan was er eentje om nooit meer te vergeten. De melancholische voorstelling met een sterrencast werd met veel liefde onthaald in de pers. Enkele quotes willen we jullie niet onthouden:

The cast's enthusiasm and commitment, seconded by the orchestra, raised this performance to an uncommon level of intensity.

De nauwkeurige en geëngageerde leiding van dirigent Giedrė Šlekytė geeft alle nodige impulsen om het gebrek aan enscenering en het beperkte aantal artiesten te compenseren, waarbij de dramatiek van het werk de voorkeur krijgt boven de meer lyrische aspecten, zonder ooit de poëzie ervan op te offeren.

De andere opmerkelijke vertolking is die van Enea Scala, die hier een werkelijk feilloze prestatie levert. Als er twijfels bestonden over zijn geschiktheid voor de rol van Werther, dan werden die snel weggenomen door zijn aria "O, Nature!" tot de natuur, met terughoudendheid gefraseerd en met een zanglijn vol nuances. De tenor heeft duidelijk hard gewerkt aan zijn dictie en stijl.

Je zou kunnen vrezen dat Charlotte in de schaduw zou blijven naast de Werther van een ster als Enea Scala, maar dat is niet het geval dankzij de magnetische aanwezigheid en de weelderige stem van Rihab Chaieb. De Canadees-Tunesische mezzo toont grote klasse en gebruikt een techniek die even genereus als assertief is, met evenveel aandacht voor nuance als voor kleur.

This Werther once again demonstrated the qualities that make this house one that is always worth paying attention to. It was intelligently cast, very well played and conducted and sung across the board in extremely comprehensible French, which brought out the heartbreak and devastation of this piece to the fore. Scala gave us a Werther of such uninhibited passion that it was impossible not to be captivated by the sheer intensity that he brought to the role, while Chaieb’s Charlotte was glamorously sung. Undoubtedly worth spending a couple of hours with on a rainy Saturday afternoon – just keep the Kleenex close by.