Van een blik achter de schermen tot bladeren in ons magazine: ontdek ons digitaal aanbod

Een kijkje nemen in onze ateliers, volledige voorstellingen bewonderen, ons magazine doorbladeren... Op onze website valt vanalles te beleven. En dat allemaal vanuit je zetel!


Geniet van integrale opera's en balletten

Maak van je huiskamer een echte home cinema met ons aanbod aan volledige opera's en balletten. We vullen dit aanbod de komende tijd regelmatig aan met nieuwe voorstellingen. Zo hoef je je geen seconde te vervelen!

Ontdek het volledige aanbod

Neem een kijkje in onze ateliers

Een ballet of een opera is meer dan enkel wat er op het podium gebeurt. Boven, achter, onder en naast het podium staat een gigantische crew klaar, die al maanden op voorhand alles in het werk zet om jou een schitterende performance te brengen. Ontdek in deze videoreeks het vakmanschap en de liefde voor de stiel die de collega's in onze ateliers aan de dag leggen. 

Beluister operaseizoen 2019-2020 in vogelvlucht

Op zoek naar een goede playlist dezer dagen? Beluister dan het beste van ons operaseizoen 2019-2020. Je kan zowel mijmerend terugdenken aan de opera's aan het begin van dit seizoen, als genieten van de prachtige muziek van de opera's die we je hadden willen brengen dit voorjaar. Op zoek naar schoonheid? Deze playlist zet je een heel eind op weg. 

Blader door ons OBV Magazine

Achtergrondinformatie over onze voorstellingen, interviews met makers, artiesten en mensen achter de schermen, je leest het allemaal in ons OBV Magazine. 

In OBV Magazine 1 gaan we dieper in op 'enfant terrible' Ersan Mondtag, die Der Schmied von Gent kwam regisseren, en op spektakelballet RASA van Daniel Proietto. We bliezen ook vijftig kaarsjes uit voor 50 jaar Ballet Vlaanderen.

In OBV Magazine 2 interviewden we Anne Teresa De Keersmaeker en Tom Goossens over hun versies van Mozarts Così fan tutte. We spraken ook Annelies Van Parys en Gaea Schoeters over hun opera Usher. De voorstellingen zijn helaas door de huidige werkelijkheid ingehaald, maar dat maakt de interviews niet minder relevant - eerder integendeel! 

Ontdek initiatieven van onze collega's

Heb je al onze opera's en balletten uitgekeken maar krijg je niet genoeg van al dat moois? Dan zijn er ook nog deze initiatieven van andere organisaties waar je naar hartenlust cultuur kan consumeren.

 • Operavision
  Dit online platform biedt operavoorstelingen vanuit heel Europa aan. Ben je op zoek naar wat meer diepgang? Hier vind je ook artikels en masterclasses over opera. Binnen de kortste keren ben je een echte operakenner!
   
 • De Munt
  Ook bij onze collega's in Brussel kan je online operavoorstellingen vinden uit afgelopen seizoenen. Je vind er klassiekers als Aida, maar ook nieuwe producties als Macbeth Underworld.
   
 • Podium Aan Huis
  Op dit tijdelijk platform kan je podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel vinden. Naast opera kan je hier ook theater- en kindervoorstellingen bekijken. Ideaal voor een avondje in de zetel met heel het gezin.