Zo laten we een piano vliegen in Les Bienveillantes

Sterregisseur Calixto Bieito staat niet weigerachtig tegenover wat spektakel. En voor zijn nieuwe productie bij Opera Vlaanderen haalt hij alles uit de kast. De wereldcreatie Les Bienveillantes, naar de explosieve roman van Jonathan Littell, belooft onder Bieito's vleugels een indringende en confronterende avond te worden. Er wordt zelfs een piano het luchtruim in gestuurd.

Voor Les Bienveillantes stonden componist Hèctor Parra en librettist Händl Klaus voor de waanzinnige taak om een operaversie te maken van de megalomane roman De Welwillenden van Jonathan Littell.

De roman, waarin de sympathieke ex-SS-officier Max Aue in gruwelijke details en zonder het minste schuldbesef over zijn leven vertelt, sloeg bij zijn verschijnen in als een bom. De schuldvraag, die centraal staat in de roman, doet je ongemakkelijk op je stoel schuifelen.

Niemand minder dan enfant terrible van de operawereld Calixto Bieito staat garant voor de regie van deze nieuwe wereldcreatie. En wie Bieito zegt, zegt sensatie!

 

Wil je Les Bienveillantes graag van dichtbij meemaken? Dat kan! De voorstelling speelt van 24 april tot 2 mei in Opera Antwerpen, en van 12 april tot 18 mei in Opera Gent.

Ik wil naar de voorstelling

Meer over Les Bienveillantes