Zomer 2019 gaat Aviel Cahn naar Genève

Dat zou geen nieuws zijn als het een werktrip betrof of zelfs een familiebezoek - Cahn is Zwitser - maar wel omdat onze intendant in 2019 algemeen directeur van Le Grand Théâtre de Genève wordt. Meteen het grootste operahuis van Zwitserland. Hij neemt dan afscheid van Opera Vlaanderen, na een goede 10 jaar aan het roer te hebben gestaan.

© Filip Van Roe

Onder Aviel Cahn maakte Opera Vlaanderen een succesvolle transformatie door en werd het internationaal op de kaart gezet als een voorbeeld voor een hedendaagse, innovatieve stijl van opera. Internationale prijzen en nominaties volgden en Opera Vlaanderen kreeg onder hem ook een grote uitstraling in de buitenlandse media. 
 
In Genève volgt Aviel Cahn Tobias Richter op die het huis sinds 2009 leidt. Net als Opera Vlaanderen werkt Genève volgens het stagione-systeem en beschikt het over een eigen koor en ballet. Het befaamde Orchestre de la Suisse-Romande met chef-dirigent Jonathan Nott dient als huisorkest.

Tot zijn vertrek blijft Cahn artistiek directeur van Opera Vlaanderen.

Opera Vlaanderen blijft een huis met een enorme creatieve kracht. De volgende twee seizoenen zullen we zeker niet op onze lauweren rusten maar zullen we met heel het team hard werken om het succesverhaal verder te zetten. We hebben nog enkele verrassingen voor Vlaanderen in petto.

De procedure voor de opvolging van Aviel Cahn bij Opera Vlaanderen loopt nog.

Le Grand Théâtre de Genève

Lees meer