Waarom een gift helpt

Opera en ballet zijn arbeidsintensieve kunstvormen die verschillende artistieke uitingen samen brengen. Subsidies en een sterke ticketverkoop alleen kunnen de werking niet vrijwaren.
Uw milde bijdrage is nodig opdat wij kunnen blijven inspireren en begeesteren met deze complete kunstvormen.

Omdat u graag wilt weten waaraan uw geld besteed wordt, hebben we 4 afzonderlijke bestemmingen voor de giften bepaald. Door aan deze bestemmingen een gift toe te wijzen, legt u zelf accenten en beslist u aan welk deel van onze artistieke werking u wilt bijdragen.

Ateliers (project AT)

Het is onnodig een liefhebber zoals u te vertellen hoe belangrijk de afdelingen ‘kostuum’, ‘decor’, ‘rekwisieten’ en ‘kap en grime’ zijn bij de realisatie van een productie. Opera en Ballet Vlaanderen zet dan ook zwaar in op deze sterke peilers. De bijzonder vakkundige medewerkers van de ateliers maken dagelijks de dromen van bekende ontwerpers en kunstenaars waar. Een meerwaarde die door de pers en u als toeschouwer sterk gewaardeerd wordt.

Talent van morgen (project JT)

Wie niet in de toekomst investeert, kan enkel achterom kijken. Jonge kunstenaars kansen geven is dan ook ons motto. Met Choreolab zoekt het Ballet naar nieuw choreografisch talent. Bij de opera schitteren de jonge zangers van het Jong Ensemble op de bühne en via het kinderkoor zetten heel wat talenten van morgen hun eerste stappen in de operawereld.

Muziekdepartement (project MD)

Muziek is het bindmiddel van opera en ballet. Naast de opera’s en concerten, begeleidt het Symfonisch Orkest van Opera Vlaanderen ook producties van Ballet Vlaanderen. Onnodig te zeggen dat het onderhoud van instrumenten, maar ook op maat gemaakte oordopjes voor elke musicus onze dagdagelijkse zorg zijn.

Pointes (project PT)

Klassiek, neo-klassiek of hedendaags… wanneer een choreograaf zijn danseressen die extra dimensie wil meegeven, komen er spitsen of pointes aan te pas. Deze fragiele, satijnen dansschoentjes die de illusie van gewichtloosheid creëren, hebben elke voorstelling erg te lijden en gaan niet lang mee. Jaarlijks investeert het gezelschap in zo’n 4.000 paar pointes!

Door het project te vermelden waaraan u uw gift graag besteed ziet, groeit uw betrokkenheid bij ons huis en onze artiesten. Wij van onze kant zullen u aan de hand van uw keuze informeren over de werking van de afdeling die u koos.

Hoe een gift doen?

Indien u Opera Ballet Vlaanderen algemeen wilt steunen, kan dat door ‘Opera en ballet’ te vermelden bij de mededeling. Wilt u één of meerdere van onze bestemmingen steunen, vermeld dan de projectnaam.

Giften mogen gestort worden op de giftenrekening: IBAN: BE 38 3751 1172 3972
BIC: BBRUBEBB

Belastingvoordeel

Elke gift vanaf € 40 is fiscaal aftrekbaar. U ontvangt een fiscaal attest op naam van de titularis van de rekening vanwaar de bijdrage werd gestort in het eerste kwartaal volgend op het jaar van de betaling van uw gift.

Contact

Inge Ann Vekeman / giften@operaballet.be
Van Ertbornstraat 8 / 2018 Antwerpen / 03 202 10 11
Schouwburgstraat 3 / 9000 Gent / 09 268 10 11