Losse kaarten

We rekenen €2 bespreekkosten per ticket bij elk ticket (behalve op jeugdvoorstellingen). Deze kost zit standaard inbegrepen in de ticketprijs die je te zien krijgt. Daarnaast rekenen we €3 transactiekost per bestelling bij telefonische boekingen. Indien je online bestelt, krijg je vanaf nu de mogelijkheid om je kaartjes zelf uit te printen (gratis) of te laten opsturen (€3 verzendkosten).

Opera- en balletvoorstellingen

De prijzen van de kaarten variëren per voorstelling en zijn steeds afhankelijk van de productie, de voorstelling zelf, je zitje in de zaal én het ogenblik waarop je een kaartje aankoopt. Prijzen voor opera's en balletten starten in ieder geval vanaf €12. Je kijkt dus best op het zaalplan van een voorstelling om de precieze prijs van je kaartje te weten, of contacteer het bespreekbureau voor advies op maat.

Concerten, jeugdactiviteiten & andere activiteiten

Een concert kan je al bijwonen vanaf €10. Voor jeugdactiviteiten hanteren we verschillende tarieven, afhankelijk van het type voorstelling en doelgroep. De prijzen voor familievoorstellingen vind je bij de activiteiten zelf, voor meer informatie over de schooltarieven kan je hier terecht. Andere activiteiten zoals Rondomdagen en cursussen hebben een specifieke prijszetting. Meer details kan je vinden op de desbetreffende pagina's. De inleiding voor aanvang van de voorstelling (bij alle opera's en balletten en sommige concerten) is steeds gratis. De prijszetting van andere gast- en partnerproducties kan je terugvinden op de pagina’s in kwestie.

Abonnementen

Abonnementen leveren een voordeel op als je meer dan één of twee voorstellingen per jaar bezoekt, en zijn beschikbaar in verschillende maten, vormen en prijsformules. Je vindt al een abonnement vanaf 3 voorstellingen. Bekijk het overzicht om te weten welk abonnement het best bij je past.

bekijk alle formules

Kortingen

Bij Opera Ballet Vlaanderen genieten verschillende groepen van een korting. Opgelet:

  • Deze kortingen kan je altijd bekomen bij telefonische reservatie of via het bespreekbureau; niet altijd bij online kaartverkoop.
  • Indien je online bestelt met korting, wordt je kaart niet toegestuurd. Je kan ze wel ophalen aan het bespreekbureau op vertoon van je kortingsbewijs.
  • Heb je recht op korting maar zijn je tickets reeds geboekt en betaald? Jammer, maar we kunnen jou het verschil niet terugstorten. Let dus op vóór je boekt en zorg dat je het juiste tarief selecteert. Is het tarief niet online beschikbaar? Neem dan contact op met het bespreekbureau.
     

Kortingen voor jongeren

Jonger dan 30? Een waaier aan mogelijkheden om voor een zacht prijsje te genieten van opera of ballet!

Last-minute: €10 voor -26
Voor wie graag zijn kans waagt: wie jonger is dan 26 kan voor de prijs van een cinematicket naar opera of ballet. Kom een half uur voor de voorstelling naar het bespreekbureau en dan bieden we jou de kans om de laatste vrije zitjes te kopen aan 10 euro per stuk. Test onze allerbeste plaatsen uit voor geen geld!

EYCA-korting: 50%
Voor wie meer zekerheid wil: met je EYCA-app of -kaart (vroegere BILL/CJP-kaart) krijg je meteen 50% korting op elke bestelling. Opgelet: je krijgt je kaarten enkel mee op vertoon van je kaart. We vragen je dan ook om telefonisch of ter plaatse te bestellen.  

Tot 70% korting op abonnementen
Voor de echte liefhebber: jongeren kunnen ook profiteren van kortingen tot 30% (30 jaar en jonger) of zelfs tot 70% (26 en jonger) op een abonnement. Een abonnement heb je al vanaf 3 voorstellingen. Lees hier meer over onze abonnementen.
 


Korting voor personen met een beperking

Rolstoelpatiënten genieten onder strikte voorwaarden van een korting van 50% op de speciale rolstoelplaatsen die voorzien zijn op de parterre voor opera- en balletvoorstellingen. De korting geldt alleen bij voorlegging van een attest van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid voor mensen met een vermindering van het verdienvermogen tot één derde (-65 jaar) of met een vermindering van de zelfredzaamheid met 7 punten (+65 jaar). De korting geldt niet voor de begeleiders en ook nooit met terugwerkende kracht (u moet de korting dus vermelden bij bestelling). Deze korting is niet online beschikbaar. Neem contact op met ons bespreekbureau om van deze korting te kunnen genieten. Lees meer over de toegankelijkheid van onze gebouwen.
 


Korting voor groepen

Afhankelijk van de grootte krijg je 10% tot 20% korting bij een groepsreservatie. Bekijk onze pagina over groepen voor meer info.
 


Davidsfonds

Voor Davidsfond gelden specifieke kortingen op losse kaarten voor sommige opera- en balletproducties. Deze korting worden alleen aangekondigd via het ledenblad Omtrent en geldt alleen bij bestellingen via het bespreekbureau.
 


Kansentarief

Mensen die in aanmerking komen voor het kansentarief, genieten in Gent van hun korting op vertoon van hun UiT-pas (niet geldig op abonnementen). Tickets aan het kansentarief kunnen alleen worden aangekocht tijdens de kantooruren (di tot za tussen 11u en 18u) aan het bespreekbureau in Gent, niet aan de avondkassa of op externe locaties.


Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen

Vrienden van Opera Ballet Vlaanderen genieten van korting op bepaalde activiteiten.