Richard III is vóór  Macbeth Shakespeare’s eerste portret van een politiek crimineel als tragische held. De misvormde koning Richard raakt gefascineerd door zijn eigen onvermogen tot medelijden. Zijn opgang naar de troon is volstrek rücksichtlos en gaat letterlijk over lijken.

Dramaturg-auteur Ian Burton puurde een krachtig libretto uit dit koningsdrama – een studie in de tactieken van vrees en wreedheid. Giorgio Battistelli, een van Italiës meest gevierde componisten van het moment, heeft steeds een bijzonder interesse gehad in de legenden rond Richard III. Met dit dramma per musica, geschreven in opdracht van de Vlaamse Opera, is hij niet aan zijn proefstuk toe. Battisteli heeft al verschillende opera’s op zijn actie. Als waardige opvolger van onder meer Dallapiccola, Nono en Berio brengt zijn muziek een boeiende synthese van avant-garde en traditie, van hechte constructie en intuïtie.

Ontdek het team

Luca Pfaff
Robert Carsen
Philip Sheffield

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.