Na het betreden van Walhalla aan het einde van Das Rheingold is Wotan op zoek gegaan naar wegen om Alberichs ring terug te winnen en een rampzalige ondergang van de wereldorde te voorkomen. Bij een vrouw uit de ‘mensenwereld’ verwekte hij de tweeling Siegmund en Sieglinde. Deze ‘Wälsungen’ werden op jonge leeftijd op tragische wijze van elkaar gescheiden.

Bij Erda verwekte Wotan de negen Walküren: tot strijd opgeleide vrouwen, die een elitekorps moeten samenstellen ter verdediging van Walhalla. Eén ervan, Brünnhilde, naar wie deze ‘Eerste dag’ van de Ring is genoemd, is Wotans lievelingsdochter, die als niemand anders de gevoelens en gedachten van haar vader peilt. Zij is het die hem aanmaant zijn visionaire wereldpolitiek niet op te geven. Alle hoop is op Siegmund gesteld, die als vrije held, en dus ongebonden door goddelijke verdragen, kan doen wat absoluut noodzakelijk is: het redden van de goden en de wereld van een dreigende catastrofe. Na technologie en global village in Das Rheingold richt Ivo van Hove de focus ook op de wereld van de mensen en op het reilen en zeilen van het gezin. Er zijn krachten actief die de orde ervan zowel bevestigen als bedreigen.

Ontdek het team

Ivan Törzs
Ivo van Hove
Jeffrey Dowd
Attila Jun

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.