Na La Bohème kiest Puccini met Tosca resoluut voor vernieuwing, voor drama pur sang. Eén van deTosca-librettisten, Giacosa, noteerde: La Bohème is louter poëzie en geen drama, Tosca daarentegen is één en al drama en weinig of geen poëzie.

Vanaf de eerste noten zet Puccini de toon voor een bloedstollend liefdesavontuur. Een bloedmooie, maar ook jaloerse zangeres werkt zich in een dodelijk politiek wespennest. Zij wordt niet alleen het slachtoffer van een psychopatisch en machtsgeil hoofd van de geheime politie, maar ook van haar eigen verliefdheid en jaloersheid. Puccini vertelt dit spannende verhaal in een vernieuwende, realistische, soms brutale schrijfstijl. Hij schildert zijn complexe portretten, donkere karakters en zelfdbewuste individuen in zowel declamatorische, als lyrisch gezongen dialogen.

Met deze legendarische Toscaproductie zet regisseur Robert Carsen een onversneden film noir op de planken. Vierentwintig uur pure passie die alleen haar beslag kan krijgen in de dood.

Ontdek het team

Silvio Varviso
Robert Carsen

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.