Turandot is als het negatieve aspect van het moederarchetype en de opera als de projectie van deze gevoelens door Puccini’s anima.

Ian Burton

Evenals Verdi getuigt Puccini aan het einde van zijn leven van een opmerkelijke zin voor vernieuwing. Turandot is de kroon op het werk. Deze postuum door Franco Alfano voltooide opera breekt met het naturalisme van Puccini’s vorige opera’s en gebruikt de archetypische symboliek van het sprookje.

De Chinese prinses Turandot wil alleen huwen met de man die drie raadsels kan oplossen. Calaf, zoon van de onttroonde Tartarenkoning Timur, vindt zonder grote moeite de antwoorden. Toch probeert Turandot aan haar belofte te ontsnappen.

De Turandot van regisseur Robert Carsen is een vrouw die er niet in slaagt om een volwassen relatie met een man te hebben. Op die manier overstijgt de enscenering het exotische kader van het verhaal en groeit de opera uit tot een psychodrama waarin de macht van de massa centraal staat.

Ontdek het team

Patrick Fournillier
Robert Carsen
Elisabete Matos
Zoran Todorovich

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.