Jevgeni Onegin is de eerste Poesjkinopera van Tsjaikovski: één van zijn meest geïnspireerde en meest geliefde creaties voor de lyrische scène. De introverte Tatjana ervaart de provinciale, landelijke leefwereld waarin ze opgroeit als verstikkend. Jevgeni Onegin, die ze via haar buurman Lenski leert kennen, lijkt een poort naar een andere en opwindendere wereld. Maar de wereldse en ervaren Onegin lijdt aan ennui. Niets kan hem bekoren of verrassen. Een hartstochtelijk verliefde Tatjana wordt door hem op een kille, zij het begripsvolle, wijze afgewezen. Onegins flirt met Olga heeft dramatische consequenties. In een duel doodt Onegin per ongeluk Lenski. Vele jaren later liggen de kaarten heel anders: nu bekent een passionele Onegin zijn gevoelens voor Tatjana die maatschappelijk is opgeklommen. Na Onegin is het Tatjana’s beurt om nee te zeggen, hoe hartverscheurend dat voor haar ook is. 

Na het grote succes van Mazeppa realiseert regisseuse Tatjana Gürbaca haar tweede Tsjaikovski-productie voor de Vlaamse Opera. De muzikale leiding ligt in handen van Dmitri Jurowski die recent benoemd is tot Chef-Dirigent.

Duur: de voorstelling duurt ongeveer 2u en 45min., inclusief pauze.

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
Tatjana Gürbaca
Tommi Hakala
Anna Leese

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.