Een vissersdorp aan de woeste Engelse kust. Het leven is er hard, de vissers doen hun werk op de onstuimige zee, wonen in schamele hutten en bedrinken zich ’s avonds in de lokale pub met de dorpsdeernen. Een kleine gemeenschap is het, waar iedereen iedereen kent en in het oog houdt. Een van de vissers, Peter Grimes, bevindt zich aan de rand van deze samenleving. Hij houdt zich niet aan de regels, heeft geen vat op zichzelf en mishandelt zelfs zijn leerjongens. Alleen de goedbedoelende dorpslerares Ellen Orford kiest nog partij voor Peter.

Maar ook zij kan hem niet meer helpen als hij zijn leerjongen 's nachts naar de klippen en zo naar een gewisse dood meeneemt. Geïsoleerd van zijn medemensen en als Einzelgänger ongeschikt om in een maatschappelijke context te functioneren, wordt Peter Grimes tot zelfmoord gedreven.

In een coproductie met de English National Opera in Londen ensceneert regisseur David Alden deze indrukwekkende opera in authentieke beelden. Twee toonaangevende Finse kunstenaars staan daarbij centraal: de tenor Jorma Silvasti, regelmatig te gast in de Wiener Staatsoper, de Metropolitan Opera en Covent Garden zingt de titelrol en speelt daarmee voor het eerst een operarol in Vlaanderen. De befaamde Finse dirigent en componist Leif Segerstam dirigeert voor de Vlaamse Opera zijn eerste Peter Grimes.
Duur: ongeveer 3 uur en 15 minuten, inclusief 2 pauzes.

Ontdek het team

Yannis Pouspourikas
David Alden
Jorma Silvasti
Judith Howarth

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.