Le Duc d’Albe speelt zich af aan het begin van de Geuzenopstand. De Spaanse bezetter domineert het publieke leven in Brussel en de hertog van Alva heeft zojuist graaf van Egmont laten executeren. Dochter Hélène wil nu haar vader wreken en wordt voorvechtster van het verzet, waarbij ze steun krijgt van haar geliefde: de jonge Henri de Bruges. Maar hij blijkt nietsvermoedend de zoon van Alva te zijn... Donizetti componeerde Le Duc d’Albe voor de Opera van Parijs, maar voltooide hem niet. Nu, anno 2012, maakt de Italiaanse componist Giorgio Battistelli de opdracht af. Een oude opera met een nieuw eindresultaat! En er is nog een opsteker voor deze operaproductie: de kostuums komen van de hand van het vermaarde Belgische modeduo A.F. Vandevorst.

Wereldcreatie van de originele Franse versie.

Deze pagina verwijst naar de originele opvoering van Le Duc d'Albe in 2011-2012. Voor de herneming van deze productie in 2017-2018, klik hier.

Taal: Frans    

Ontdek het team

Paolo Carignani
Carlos Wagner
Giorgio Battistelli
Elena Mosuc

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.