De Marschallin is een rijpere en aantrekkelijke vorstin in het 18e-eeuwse Wenen. Wanneer haar rokkenjagende neef Baron Ochs de mooie en jonge Sophie een huwelijksaanzoek wil doen, schuift ze haar jonge minnaar Octavian naar voor als 'Rosenkavalier'. 

Hij maakt Sophie het aanzoek bekend door haar een zilveren roos te overhandigen, maar wordt zelf op haar verliefd. Terwijl de amoureuze perikelen gaande zijn, probeert de Marschallin zich, vol weemoed, te verzoenen met het ouder worden. Een ijzersterk verhaal, de twijfel tussen een lach en een traan: de ideale mix voor een echte crowd pleaser. De sensuele laatromantische muziek, met de wals in een hoofdrol, doet de rest.

De regie is een primeur van formaat: de met twee Oscars gelauwerde Christoph Waltz waagt zich in Antwerpen en Gent aan zijn operadebuut en trekt pas daarna naar Luxemburg en Londen. Hij doet bij menig filmliefhebber een belletje rinkelen met zijn hoofdrollen in films als Inglorious Basterds en Django unchained (Tarantino), en Carnage (Polanski). Waltz zegt in deze productie op zoek te gaan naar de grens  tussen het private en het publieke, tegen de achtergrond van de barokke grandeur van het oude Wenen.

Taal: Duits    

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
Christoph Waltz
Maria Bengtsson
Albert Pesendorfer

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.