Onderdrukt door een impotente, rijke echtgenoot en een autoritaire schoonvader, zoekt Katerina Ismailova bevrijding in de armen van de arbeider Sergej. Gedreven door deze passionele relatie belandt ze in een spiraal van geweld. Sergej blijkt echter even onbetrouwbaar en wreedaardig te zijn als de eerdere mannen uit haar leven... Katerina’s droom valt aan diggelen.

Tegenover de lyrische zanglijnen van Katerina plaatst Sjostakovitsj een explosieve orkestratie vol schrille kleuren en harde dissonanten. Ondanks een daverend succes werd het werk officieel veroordeeld door het Sovjetregime. Dit betekende meteen het einde van Sjostakovitsj’ prille operacarrière. De oproerzaaiende regisseur Calixto Bieito staat garant voor een radicale, maar intelligente interpretatie van Sjostakovitsj’ kapitale opera. Hij plaatst Katerina in een eenzame cocon binnen een postapocalyptische wereld zonder moraal.

Taal: Russisch    

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
Calixto Bieito
John Tomlinson
Ludovit Ludha

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.