De outsider Otello, een succesvolle legeraanvoerder, trouwt in het geheim met zijn grote liefde Desdemona. Haar vader keurt hun relatie categoriek af. Ook Rodrigo, die eveneens naar Desdemona’s hand dingt, en bij uitbreiding de hele gemeenschap, steken stokken in de wielen en maken jaloerse demonen in Otello’s hoofd wakker. De demonen gaan een eigen leven leiden en worden het gelukkige paar fataal..

Rossini’s keuze voor een Shakespearedrama als inspiratie was gewaagd: het was onconventioneel om een dramatisch einde te verkiezen in plaats van een happy end. Dit belcantowerk met veeleisende partijen (voor maar liefst 6  tenoren!) staat dan ook garant staat voor vocaal vuurwerk. De van oorsprong Antwerpse regisseur Moshe Leiser en zijn partner Patrice Caurier keren met deze Otello terug naar de Vlaamse Opera en geven een nieuwe interpretatie aan de thema’s van jaloezie en racisme in een intelligente en inventieve productie.

Taal: Italiaans    

Ontdek het team

Riu Sonoda
Alberto Zedda

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.