Tristan begeleidt Isolde naar haar huwelijk met koning Marke. Maar de sluimerende liefde tussen beiden slaat tijdens de trip, door een toeval, om in een grote hartstocht. Eens aan land blijkt echter dat hun relatie geen kans heeft in deze wereld. Daarom zoeken beiden hun heil in de nacht en aan de overzijde van het leven.

Richard Wagner schiep voor deze bovenaardse hartstocht een bijzondere muzikale taal, die de grenzen van de muziek van zijn tijd ver oversteeg. Zijn compositie beweegt zich op de grenzen van de tonaliteit en opende de poort naar een moderne klankwereld. Tristan en Isolde krijgen zo in de muziek de ruimte en intensiteit om zich uit te leven. De thematiek is voer voor ‘koning van de duisternis’ Stef Lernous. De artistiek leider van theatercollectief Abattoir Fermé past voor het eerst zijn donkere, groezelige esthetiek toe op het grote operarepertoire en waagt zich aan Wagner.

Taal: Duits    

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
Stef Lernous
Franco Farina
Andreas Schager

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.