In deze opera ligt de focus op de psychologie van de liefde en krijgen we een dissectie van emoties die zich niet laten bedwingen. Wat zich aanvankelijk aandient als een lichtvoetige komedie, krijgt gaandeweg het karakter van de ontnuchtering van ieders sentimentele liefdesverwachting.

De weddenschap van de doorwinterde cynicus Don Alfonso, die het uitgangspunt vormt, leidt tot het schoolvoorbeeld van haantjesgedrag. De zelfingenomenheid van de vrienden Guglielmo en Ferrando over de trouw van hun verloofdes Fiordiligi en Dorabella zetten hun schijnbaar solide, maar prille liefdesrelaties op de helling. Niemand lijkt de afloop van dit avontuur nog onder controle te hebben. Mozart ontgint hier als nooit tevoren de geheimen van de menselijke psyche, zowel in de zangpartijen als in zijn orkestrale taal. Ernst en luim, waarheid en spel, euforie en melancholie zitten bij elkaar op schoot. Met deze productie van Così fan tutte begint Opera Vlaanderen dit seizoen aan een unieke herneming van Guy Joostens succesvolle Mozart-Da Ponte cyclus.

Umberto Benedetti Michelangeli, specialist in Weense Klassiek en eerder te gast bij ons met Die Schöpfung, Die Entführung aus dem Serail en Mozarts Mis in c, voert de muzikale leiding. Voor deze herneming werd een energiek sextet samengesteld vol met jong Mozarttalent dat internationaal hoge toppen scheert.

Duur: ca. 3 u 15 min, incl. pauze   Taal: Italiaans  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Umberto Benedetti Michelangeli
Jan Schweiger
Guy Joosten
Cristina Pasaroiu

Gerelateerde activiteiten

Backstage Opera Vlaanderen

Meteen na de voorstelling kan u een kijkje nemen achter de schermen en met onze productieleider het decor binnenwandelen. Deze geeft u een woordje uitleg over de technische hoogstandjes die aan de realisatie van het decor te pas kwamen.

Middagconcert / Getekend Lorenzo Da Ponte

Aria’s uit opera’s naar Lorenzo Da Ponte: Mozart, Martín y Soler, Cimarosa en Salieri; pianomuziek van Joseph Haydn

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.