De figuur van de libertijn Don Giovanni spreekt ook vandaag nog tot onze verbeelding. Hij staat voor vleesgeworden verleidingskracht, voor de vrijbuiter pur sang die zich moreel niet laat verknechten. 

Maar in Mozarts opera kampt Don Giovanni met een groeiend gevoel van onmacht, dat hem alsmaar baldadiger maakt. Die overmoed brengt hem ten val. Maar zodra hij van de scène is verdwenen, verliest het leven zijn kleur.

Don Giovanni was Mozarts tweede samenwerking met librettist Da Ponte, na hun succes met Le Nozze di Figaro. Deze “opera der opera’s” is speels en dynamisch, maar peilt ook naar de diepte van de menselijke psyche. Guy Joostens nieuwe Don Giovanni vormt het tweede luik van de Mozart-Da Ponte-cyclus in dit seizoen.

Duur: 3 u 10 min, incl. pauze   Taal: Italiaans  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Alexander Joel
Yannis Pouspourikas
Guy Joosten
Josef Wagner

Gerelateerde activiteiten

Opera & film

Opera en film zorgen voor interessante kruisbestuivingen, nieuwe invalshoeken en stevige confrontaties. 

Voorspel

Samen met een dramaturg en de pianist-repetitor van dienst maken we een korte muzikale trip door de opera. Zij nodigen u uit om rond de piano te komen zitten en maken u op een heldere manier deelgenoot van de partituur. 

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.