Elektra gaat over de strijd om de macht en de opstandigheid van de jonge generatie. In de nasleep van de slag om Troje komen we terecht in het interne machtsspel binnen de familie van één van de voornaamste strijders. 

De moord op Agamemnon, de Atridenkoning, door zijn vrouw Klytaimnestra en haar minnaar Aigisthos, is de katalysator voor het verhaal. Eén van Agamemnons dochters, Elektra, zint op een allesomvattende wraak, waar ze alles aan opoffert. Eens haar missie is volbracht, heeft ze geen enkele bestaansreden meer.

Elektra is tevens het startschot voor de geniale samenwerking tussen de Weense literaire god Hugo von Hofmannsthal en de Duitse componist Richard Strauss. Strauss experimenteert hier tot het uiterste met de klassieke muzikale technieken en benut een taal die grenst aan de atonaliteit. De grootse orkestklank wordt virtuoos, vernieuwend en kleurrijk ingezet om deze explosie binnen het moderne muziekdrama vorm te geven. Regisseur David Bösch maakt zijn debuut in ons land met deze beklijvende tragedie.

Iréne Theorin en Caroline Whisnant alterneren in de titelrol. Ausrine Stundyte en Liene Kinča bieden weerwerk als haar zus, Chrysothemis. Chef-dirigent Dmitri Jurowski duikt, na zijn meeslepende Der Rosenkavalier, opnieuw in het universum van Richard Strauss.

Duur: ca. 1 u 45 min, zonder pauze   Taal: Duits  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
David Bösch
Renée Morloc
Iréne Theorin

Gerelateerde activiteiten

Voorspel

Samen met een dramaturg en de pianist-repetitor van dienst maken we een korte muzikale trip door de opera. Zij nodigen u uit om rond de piano te komen zitten en maken u op een heldere manier deelgenoot van de partituur. 

Backstage Opera Vlaanderen

Meteen na de voorstelling kan u een kijkje nemen achter de schermen en met onze productieleider het decor binnenwandelen. Deze geeft u een woordje uitleg over de technische hoogstandjes die aan de realisatie van het decor te pas kwamen.

In de pers

'De liefde doodt'
Iron Maiden in de Vlaamse Opera

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.