'De liefde doodt'

“Bösch omkadert de horror van Elektra’s gevoelsleven zo morbide als maar kan. (...) Precies door Elektra als een schim tussen de spullen van haar jeugd op te voeren, krijgen nevenfiguren meer diepte dan in andere ensceneringen. (...) een regie die genoeg ruimte geeft aan von Hofmannsthals pure en tegelijk poëtische libretto en er daarenboven nog dimensies aan toevoegt.”

“Qua stemmen haalde Opera Vlaanderen met Iréne Theorin een uitnemende sopraan binnen. (...) Van Elektra’s ambigue moraliteit, die maar niet kan ontluiken omwille van haar monomane fixatie op wraak, maakt Jurowski een intense en paradoxale afbeelding via de muziek. Gedrochtelijk of schoon? Allebei in één, zeer zeker.”

Lees meer

Iron Maiden in de Vlaamse Opera

"Geïnspireerd door de machtsverschuivingen die momenteel het wereldtoneel beheersen, stelt Opera Vlaanderen het komende seizoen een operaprogramma voor onder het thema 'macht en onmacht'. 'Elektra' is een treffende seizoensopener. Cobra.be sprak met sopraan Caroline Whisnant (Elektra) en de jonge Duitse regisseur David Bösch."

Lees meer

Terug