Twee orkesten, 40 koorleden, een resem solisten, 2 dirigenten, 35 dansers, een groot podium, een legertje technici en een steeds groeiend aantal klapstoelen: voor de kick-off van het Antwerpse cultuurseizoen mag het wat meer zijn. 

Dit unieke, gratis tweedaagse festival, slaagde er vijf keer op rij in een zeer divers publiek warm te maken voor een repertoire dat zich in het verleden louter verschool achter de statige gevels van de opera- en concerthuizen. Wat blijkt? Bekende en minder bekende aria’s en ouvertures, de mooiste klassieke melodieën en de virtuoze gratie van de dansers laten niemand onberoerd. Hoe klassiek een publieksklassieker werd en in het bruisende bioritme van de stad sloop. Ook dit jaar is het Sint-Jansplein weer het decor voor dit stilaan legendarische evenement.

Programma

zaterdag 6 sept 16:00u

Een heuse balletles voor kinderen (4+) op het grote podium, onder het toeziend oog van een echte balletmeester! Beenwarmers aan en meedoen: ouders, grootouders, buren en vrienden komen kijken naar hun sterren van de dag.

Er zijn twee lessen: van 16:00u tot 16:30u en van 16:30u tot 17u. De plaatsen zijn beperkt en we starten stipt, dus wees er tijdig bij!

zaterdag 6 sept 20:30u

Ballet Vlaanderen trekt alle registers open met pas de deux en ensembles uit de grote balletklassiekers, maar net zo goed met nieuwe choreografieën van jong talent.

Extra in opera Antwerpen: Late night cinema 'Carmen' om 22:30u

zondag 7 sept 11:30u

Uw zondagochtend begint al meteen met een feestelijk aperitiefconcert. Dirigent Jan Schweiger loodst Koor en Orkest van Opera Vlaanderen en een resem solisten door de hoogtepunten van het nieuwe operaseizoen. Zo kan u alvast kiezen bij welke producties u zich straks in het rode fluweel wil nestelen.

Extra in opera Antwerpen: Kom backstage van 13:30u-17:30u voor een parcours door het gebouw & een ludieke les balletgeschiedenis

zondag 7 sept 19:00u

Op zondagavond trakteert deFilharmonie u op het concert waarmee het zes jaar geleden allemaal begon.

De presentatie van dit fijne feestweekend is in handen van onze gastheren Thomas Vanderveken en Kurt Van Eeghem.

Ontdek het team

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.