Aan de hand van het levensverhaal van Rachel schetst La Juive een ontwrichte samenleving die haar heil zoekt in toenemend extremisme.

Rachel, geboren in een christelijke familie, wordt als baby uit een brand gered door de Jood Eléazar. Hij voedt het kind op als Joodse en verzwijgt haar afkomst. Wanneer het meisje verliefd wordt op een zogenaamd Joodse kunstenaar die een christelijke strijder blijkt te zijn, komt ze in een nefaste, vicieuze cirkel terecht.

Deze opera kende groot succes in de eerste helft van de 19de eeuw, en stond model voor wat men later de Grand Opéra is gaan noemen. La Juive verdween echter van de bühne onder de heersende nazi-ideologie tijdens de Tweede Wereldoorlog, en begon pas na 1950 aan een remonte. Terecht, want deze relatief onbekende opera blijft een sleutelwerk uit de operageschiedenis.


Internationaal symposium

Naar aanleiding van La Juive vindt op 15 en 16 april een internationaal symposium rond de werken van Joodse componisten, auteurs en artiesten en Joodse motieven in de opera.

Lees meer

Duur: ca. 3u 10 min, incl. pauze   Taal: Frans  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Tomáš Netopil
Yannis Pouspourikas
Peter Konwitschny
Asmik Grigorian

Gerelateerde activiteiten

Middagconcert / 'A la juive'

Instrumentale muziek van Halévy, Meyerbeer en Offenbach

Backstage Opera Vlaanderen

Meteen na de voorstelling kan u een kijkje nemen achter de schermen en met onze productieleider het decor binnenwandelen. Deze geeft u een woordje uitleg over de technische hoogstandjes die aan de realisatie van het decor te pas kwamen.

In de pers

"Verpletterende voorstelling" ****
"De reis naar België waard"

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.