De turbulente wereld van Mozarts Le Nozze di Figaro verbindt op een geniale manier het spel van de liefde met een samenleving aan de vooravond van de Franse Revolutie. 

We maken kennis met Figaro, de dienaar van graaf Almaviva. Hij wil trouwen met het kamermeisje van de gravin. Maar dat is buiten de graaf gerekend, die gebruik wil maken van het adellijke voorrecht om de eerste nacht door te brengen met de bruid van een ondergeschikte. Meteen het startschot voor een mallemolen van intriges en een wirwar van gevoelens en machtsspelen waarin we we ook de voorbode van een nieuwe maatschappelijke orde te zien krijgen.

‘Een quasi nieuw operagenre’ noteerde Lorenzo Da Ponte in 1786 in zijn voorwoord tot het libretto. Mozart creëerde met conventioneel materiaal uit de komische opera een spitsvondig, origineel drama met ongekende directheid. Hij schildert intense portretten van mensen die emotioneel en maatschappelijk het noorden kwijt zijn. Guy Joostens eigenzinnige interpretatie van Le Nozze di Figaro groeide uit tot een klassieker op de operascène en rondt de Mozart-Da Ponte-cyclus van dit seizoen af.

Duur: ca. 3 u 20 min, incl. pauze   Taal: Italiaans  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Paul McCreesh
Guy Joosten
Levente Molnár
Julia Kleiter

Gerelateerde activiteiten

Backstage Opera Vlaanderen

Meteen na de voorstelling kan u een kijkje nemen achter de schermen en met onze productieleider het decor binnenwandelen. Deze geeft u een woordje uitleg over de technische hoogstandjes die aan de realisatie van het decor te pas kwamen.

Rondom De Mozart-Da Ponte Trilogie

Dit seizoen presenteren de drie Mozart-Da Ponte opera’s. Een uitgelezen moment om deze unieke succesvolle samenwerking tussen de wereldberoemde Mozart en zijn librettist Lorenzo Da Ponte te belichten.

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.