Bij de creatie in 1965 door het Stuttgarter Ballett gold Onegin al meteen als ‘een nieuwe klassieker’. Eigentijds en universeel, met getormenteerde personages van vlees en bloed. 

Het werd een verhaal over de naïeve Tatjana en de blasé dandy Jevgeni Onegin, twee mensen die zich van nature tot mekaar aangetrokken voelen, maar in haast parallelle werelden leven. De timing van hun toenaderingen is nefast. Wanneer Tatjana hem in een plattelandssetting haar liefde bekent, wuift Onegin haar gevoelens weg met zijn mondaine arrogantie. Nadat Onegin zijn vriend Lenski doodt in een duel, vertrekt hij noodgedwongen -  zij het met een gekweld geweten. Bij zijn terugkeer, drie jaar later, zijn de rollen omgekeerd. Tatjana is intussen een dame van stand geworden, de eega van een prins uit de hoge adel. Onegin vreet zich op van spijt omdat zij haar eed van trouw niet wil verbreken. De ingrediënten bij uitstek voor een episch liefdesverhaal.

20 jaar Wim Vanlessen & Aki Saito

Wil je Wim en Aki zeker zien dansen? Koop dan tickets voor:

Meer weten?

Jouw mening telt

Deel je mening met ons op Facebook of Twitter en lees alvast de reacties van anderen.

Duur: 2 u 30 min (incl. pauzes)  

Ontdek het team

John Cranko
Agneta Valcu
Victor Valcu

Gerelateerde activiteiten

Backstage Ballet Vlaanderen

Na een aantal voorstellingen nemen onze technici u mee op de scène om u alle geheimen te tonen die u tijdens de voorstelling niet zag.

Open repetitie Onegin

Op het podium lijkt ballet heel eenvoudig, net een droom. In de prachtigste kostuums je verbeelding volgen, en daar ook nog een daverend applaus voor krijgen: wie wil dat niet? Maar achter dit klatergoud gaat hard werk schuil. 

In de pers

Reportage ATV
Margot Vanderstraeten Interviewt: Wim Vanlessen en Aki Saito

Social Media

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.