Armida is één van de beroemde 'opere serie' die Rossini voor Napels componeerde. Net zoals Otello is het een ‘tenoren’opera, maar de meest inventieve en adembenemende belcantonummers zijn gecomponeerd voor de one and only: Armida. Levende legende en publiekslieveling Alberto Zedda neemt de muzikale leiding in handen, Mariame Clément zorgt, na haar vorige Rossini-succes Il Viaggio a Reims, opnieuw voor de regie.

De librettist liet zich inspireren door Gerusalemme liberata van Torquato Tasso, een Italiaans literair meesterwerk uit de zestiende eeuw dat voor ontelbare operacomponisten als inspiratiebron diende. Het speelt zich af tegen de achtergrond van de eerste kruistocht waarin Godfried van Bouillon Jeruzalem bevrijdt. 
De opera vertelt over de bloedmooie tovenares en erfgename van Damascus, Armida, die erotiserend verwoestend uithaalt in het kamp van de christelijke ridders.

Het is een rijpe en ongekende Rossini die hier aan het werk is. Hij combineert het mar­tiale van de strijdlustige ridder­wereld met de weergaloze belcantonummers van de mysterieuze Armida. Een Armida die op het einde van de opera, te midden van haar vocaal vuurwerk, verstrikt raakt in haar demonische sensualiteit. Een opera waarin heldhaftigheid en langoureuze zinne­lijkheid elkaar aflossen.

Duur: ca. 3 uur incl. pauze (o.v.)   Taal: Italiaans  met Nederlandse boventiteling  

Ontdek het team

Alberto Zedda
Mariame Clément
Carmen Romeu
Enea Scala

In de pers

"Liefde en oorlog, kitsch en voetbal"
"Zelfs de mooiste vrouw houdt de krijger niet tegen"

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.