Cantate ‘Armida abbandonata’, van G.F. Händel naast aria’s uit opera’s rond Armida (Gluck, Jommelli e.a.)

Sopraan Ilse Eerens en pianiste Inge Spinette trakteren u op grote bladzijden uit de diverse Armida’s die de operaliteratuur rijk is en brengen de dramatische barokcantate Armida abbandonata van Georg Friedrich Händel. 
Dramaturg Piet De Volder portretteert de mythische verleidster en tovenares aan de hand van fragmenten uit Torquato Tasso’s Gerusalemme liberata.

Middagconcerten

De middagconcerten van Opera Vlaanderen zijn een begrip. Maandelijks trakteren we u op een boeiend en verrassend programma rond een operatitel op onze affiche. Behalve door de muziek van de geprogrammeerde opera laten we ons inspireren door de inhoudelijke thema’s van het werk, de context waarbinnen de componist werkte en het cultuurhistorische kader. Daarbij durven we zeker buiten de lijntjes te kleuren. In het intieme en prachtige kader van onze foyers in Antwerpen en Gent treden jonge zangers aan, specialisten kamermuziek en musici uit het eigen huis.

Ontdek het team

Gerelateerde activiteiten

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.