Een paradijsstad wil Mahagonny zijn, een plek van ongebreideld genot, waar iedereen kan leven zoals hij wil. Zo ophefmakend de crea­tie van het werk was in 1930, zo roemrucht was de flamboyante productie van Calixto Bieito in Opera Vlaanderen, die we opnieuw presenteren mét een nieuwe cast.

We volgen drie voortvluchtige criminelen. Ze stichten op een plek in de woestijn de stad Mahagonny alias Netzestadt of ‘valstrikstad’. Opzet is om zoveel mogelijk geld uit de zakken van eenieder te kloppen en zonder te werken fortuin te vergaren. Centraal staat de tragi­sche liefdesgeschiedenis van houthakker Jim Mahoney en prostituee Jenny Hill. Alles gaat Jim voor de wind zolang hij geld heeft, want zonder cash is er ook geen vriendschap noch liefde. Het beloofde paradijs van Mahagonny verwordt razend snel tot een regelrechte hel...

Componist Kurt Weill voorzag Bertolt Brechts bijtende satire op het kapitalisme van muziek die grossiert in senti­mentele deuntjes, jazzy tunes en parodieën van werken uit het klassieke repertoire: opera meets cabaret!

Duur: ca. 3 uur, inclusief pauze   Taal: Duits  met Nederlandse boventiteling   Geschikt vanaf 16 jaar

Ontdek het team

Dmitri Jurowski
Calixto Bieito
Renée Morloc
Tineke Van Ingelgem

Gerelateerde activiteiten

Backstage

Meteen nadat het doek van de voor­stelling gevallen is, nemen wij u mee in de wondere wereld achter dat doek.

Middagconcert - Berlin / Wien / Broadway

Liederen en songs van componisten in Amerikaanse ballingschap: Kurt Weill, Benjamin Britten, E. W. Korngold en Hanns Eisler

In de pers

Criminelen en hoeren in de Opera
"Kille wereld shockeert meer dan blote dames"

Verwittig mij

Laat je e-mailadres hier achter en we herinneren je via e-mail wanneer de ticketverkoop voor deze productie van start gaat.